2022

15. og 16. des. 22

Jul med det norske damekor og Sidsel Walstad 

Det norske damekor inviterer til julekonsert med Brittens A Ceremony of Carols som hovedverk. Med oss har vi stjerneharpisten Sidsel Walstad, hele Norges harpist!


Benjamin Brittens verk, A Ceremony of Carols, for kor og harpe, ble første gang sunget i London i 1943, og er et kjent og kjært juleverk. Verkets tekster er hentet fra The English Galaxy of Shorter Poems, utgitt av Gerald Bullett i 1942.


Om Sidsel Walstad:
Helt fra de første harpeforsøkene som 9 år gammel Trondheims-jente hadde Sidsel målet klart: Hun skulle bli harpist! Og slik ble det.
Etter studier i Oslo, Indiana og København, har hun levd ut drømmen sin som en ettertraktet musiker, både som solist med egne prosjekter og som kammermusiker. Hun er også soloharpist i Kringkastingsorkestret, noe hun tidligere har vært i Den norske operas orkester.
Sidsel er rett og slett en harpist helt utenom det vanlige. En artist som overrasker og trollbinder sitt publikum.


Velkommen til en stemningsfylt, tradisjonell julekonsert! 


13.okt. 22

Dobbel urfremføring av Birgit Djupedal og Morten Christophersen!

Bli med inn i samtidsmusikkens verden hvor samfunnsklisjeer, i-landsproblemer og matinntak som kunstretning er noen av temaene som tas opp. Konserten er en del av kjernevirksomheten til ensemblet, en av våre målsettinger er å bestille og fremføre musikk skrevet spesielt til damestemmer. Vi ser frem til å presentere og er stolte over å ha fått to bestillingsverk.

Christophersens “Irriterende skjønnhet” tar tak i klisjéene i samfunnet, både de gode og de ikke fullt så gode. Det hele med et lekent skråblikk på i-landsproblemtatikken vi lever i dag. Teksten er basert på en usystematisk spørreundersøkelse blant komponistens venner og bekjente.

Djupedal tar oss hundre år tilbake i tid med tekster til kvinner i samfunnet av Hulda Garborg. Med utgangspunkt i “Kunsten aa eta” fra hennes bok “Heimestell: uppskrifter og rettelidingar for smaae hushald, helst paa lande” der kvinnen får tips til hvordan en dannet kvinne for eksempel skal spise, ser Djupedal på tekstene i nåtidens kontekst der hva vi spiser har blitt som en egen kunstretning.

I tillegg fremføres verker av Stine Sørlie, samt bestillingsverket "Trø varsamt" av

Eva Holm Foosnæs. 

Kunsten aa eta // Irriterende skjønnhet

Avlyst: Vivaldis Gloria

Antonio Vivaldi “Gloria” – RV589
J.S. Bach “Jauchzet Gott in allen Landen” – BWV 51


Antonio Vivaldi skrev sitt fremragende Gloria i 1716, på konserten fremføres den originale versjonen for kvinnestemmer, sunget av Det norske damekor, landets første helprofesjonelle ensemble for damestemmer.


Beate Mordal fremfører Bachs kantate Jauchzet Gott in allen Landen.

Paulus barokk ledet av Christian Kjos


Første gang verket ble framført, var det foreldreløse jenter fra barnehjemmet Ospedale della Pietá i Venezia som sang og spilte alle instrumenter. De fleste av dem var født i fattigdom, som et resultat av prostitusjon eller fødsel utenfor ekteskapet, og tilhørte barnehjemmet Ospedale della Pietá i Venezia. I nesten 40 år (1703-1740) var Vivaldi lærer i musikk ved dette hjemmet. Ospedale della Pietá ble grunnlagt på 1300-tallet og hadde sin storhetstid på Vivaldis tid med over 3000 beboere på det meste.


Vi tar hensyn til smittevernreglene og gjør dette til en trygg arena. Dette fører til begrenset med plasser – så førstemann til mølla! Vi håper å gjennomføre konsert men følger selvfølgelig alle direktiver fra regjeringen, oppdateringer kommer fortløpende.

Medvirkende:

Beate Mordal, sopran
Justin Bland , barokktrompet
Det norske damekor, dir. Nina T. Karlsen
Paulus Barokk ledet av Christian Kjos 

Venezias kjente barnehjem, L’Ospedale della Pietà, gav beskyttelse og utdannelse til jenter som ellers ikke hadde hatt et godt liv. Blant annet fikk jentene på L’Ospedale opplæring i musikk fra noen av den tidens største navn innen musikk – blant andre Antonio Vivaldi, som ble ansatt på Venezias barnehjem og musikkskole Ospedale della Pietà, for å undervise, komponere musikk og arrangere skolens konserter med jentene som var elever der. Kvaliteten på elevenes musisering var kjent over hele Europa og mange turister kom for å oppleve de storslåttene konsertene som ble arrangert på l’Ospedale.

I denne konserten vil elever fra Larvik Barne- og Ungdomsteater fremføre «Korets døtre», et kort teaterstykke om fire jenter i l’Ospedales kor. Stykket handler om savnet etter en mor, kjærligheten til musikken og hverandre og håpet om å finne engler blant oss her på jorden.

Deretter fremfører Det Norske Damekor Vivaldis Gloria, skrevet for koret og orkestret ved l’Ospedale, sammen med Oslo Circles

under ledelse av Mariangiola Martello.


Utøvere:
Det Norske Damekor
Oslo Circles
Ledet av Mariangiola Martello

----------------

Lørdag 1. oktober
Larvik kirke
kl. 18:00
Pris fra 50,- til 295,-
Varighet:
Ca 60 min uten pause